Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с капачка на резервоар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с капачка на резервоар

Здравейте отново колеги.Този път ПРЕскъпата ми(вече),но за сметка на това ПИПНАТА красавица,не ще да си затвори капачката на резервоара.Скоро започна да се затваря от 3-4 път,а от днес хич.С отварянето нямах проблем,но при затваряне трябваше да я хлопвам по-силно няколко пъти,сега вече и това не помага.Дайте съвет,следващите няколко дни имам пътувания а нафтата е почти 2 лв,не ми се подарява.
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

не мога да ти помогна само ще те успокоя,не може да се източи от резервоара
    alfa 166jtd@super

Comment

Еее,благодаря,но все пак така е грозно а и като знам,че не е наред нещо,се дразня много,не може да няма решение и да не се е случвало на някой колега!!!

Comment

Днес поогледах пак чопчето, което отключва капачката се прибира при натискане на копчето за отваряне, но след това не излиза отново, за да щракне при натискане на капачката и да я заключи. Предполагам, че в багажника от страната на капачката кората се маха и проблемът се решава - неработеща пружина или избутващ механизъм, ръжда или замърсяване.

Comment

Най вероятно е пружината. Отзад от дясно под капачето в багажника трябва да има една червена връзка за отваряне на капачката на резервоара ръчно. Пробвай от там даотвориш капачката и виж дали се затваря после, да не би да задържа ел. магнита който дърпа лостчето.
          Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Днес ще пробвам,благодаря много колеги!

Comment

Разглобих го,смазах го,раздвижих го,вече няма проблем,но за всеки случай сложих още една връзка,само че за обратната посока,ако пак някога се замисли при връщането!

Comment

Темата е стара но въпроса ми е следният. Капачката на резервоара защо се отваря само при изгасен ДВГ. Така ли е или има грешка нещо.

Поздрави
                алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                  Темата е стара но въпроса ми е следният. Капачката на резервоара защо се отваря само при изгасен ДВГ. Така ли е или има грешка нещо.

Поздрави
                  Колега при мен също е така, и може би така трябва да е, за да не се отваря по време на движение ако натиснеш копчето без да искаш, пък и на безиностанция за да изгасиш мотора като предпазна мярка, така мисля аз.
                  Alfa 166jtd,1999

Comment

Мерси много.
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Също неможе да се отвори багажника над 3-5км/ч от копчетата (жабка и дистанционно)
                      Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение

Поздрави
                        И при мен е така.
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                        X